شنبه, ۰۳ آذر ۱۴۰۳

سلسه نشست‌هاي انديشه‌ورزي مركز الگوي اسلامي ايراني پيشرفت با حضور رئيس موسسه پژوهشي حكمت و فلسفه ايران و سخنراني پيرامون موضوع نقش روش حكمي- اجتهادي در الگوي اسلامي ايراني پيشرفت برگزار شد.

به گزارش دفتر ارتباطات و گفتمان سازي مركز الگوي اسلامي ايراني پيشرفت، در ادامه سلسله نشست‌هاي انديشه‌ورزي، در ششمين جلسه مركز، ميزبان حجت‌الاسلام دكتر عبدالحسين خسروپناه، رئيس موسسه پژوهشي حكمت و فلسفه ايران و عضو هيات علمي گروه فلسفه پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي بود.

دكتر خسروپناه در اين نسشت ديدگا‌هاي خود در مورد نقش روش حكمي – اجتهادي در الگوي اسلامي ايراني پيشرفت را در قالب سخنراني مطرح كرد و پس از آن حاضران به طرح سوالات و ديدگا‌هاي خود در مورد اين روش پرداختند.

رئيس موسسه پژوهشي حكمت و فلسفه ايران در سخنراني خود، با اشاره به فرايند تمدن سازي اسلامي، آغاز آن را بيداري اسلامي و همراه شدن با عقلانيت و جريان عقلانيت اسلامي برشمرد و با بيان اينكه پس از اين شرايط است كه مي توان وارد بحث حكومت اسلامي شد، خاطرنشان كرد: تا زماني كه حكومت اسلامي نباشد، جامعه اسلامي شكل نمي‌گيرد. در همين زمينه براي نيل به پيشرفت اسلامي نيز بايد در حوزه نرم‌افزاري و سخت افزاري اين امر را محقق كرد.

وي ادامه داد: پيشرفت اسلامي عبارت است از تغيير تدريجي تكاملي كوثري جامع نگر مبتني بر حكومت اسلامي. از سوي ديگر اين پيشرفت مبتني بر عقلانيت اسلامي، انسان، هستي، معرفت، ارزش و دين‌شناسي اسلامي و اركان حكومت اسلامي است.

خسروپناه در ادامه با اشاره به اينكه اجتهاد در توصيف انسان مطلوب بسيار كارآمد است، در مورد روش حكمي – اجتهادي اظهار داشت: اين روش علاوه بر توصيف پيشرفت تحقق يافته ايراني – غربي توان توصيف پيشرفت مطلوب ايراني – اسلامي و چگونگي تغيير از پيشرفت ايراني – غربي به پيشرفت مطلوب ايراني – اسلامي را مورد بررسي قرار داد.

وي تصريح كرد: اين روش مي تواند در توصيف پيشرفت حكيمانه و تغيير توسعه مدرن به اين نوع از پيشرفت ايفاي نقش كند. در اين زمينه بايد بر مولفه هاي پيشرفت متمركز شد و از آن بهره گرفت.

 

Back to top