جمعه, ۰۲ آذر ۱۴۰۳

پنجمین پیش‌نشست چهارمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با عنوان«آینده سلامت در کشور با محوریت مرجعیت علمی» و با همکاری مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و پژوهشکده مطالعات آینده و پژوهشکده غدد درون‌ریزدر تاریخ 15 بهمن‌ماه 1393 با حضور اساتید و صاحب‌نظران حوزه سلامت و جمعی از دانشجویان و علاقمندان برگزار شد.

در ابتدای پیش‌نشست، دکتر عباسعلی زالی، معاون هماهنگی و نظارت فرآیندی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، گزارشی از مأموریت‌ها و اقدامات مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را ارائه کردند. در این زمینه ایشان، توسعه، تحقیق و نظریه‌پردازی، گفتمان‌سازی در باب پیشرفت اسلامی ایرانی و طراحی و تدوین الگوی اسلامی ایرانی را از اهداف سه‌گانه مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت برشمردند؛ سپس به تعریف الگو از دیدگاه رهبر انقلاب پرداختند. دکتر زالی در این نشست تخصصی، به تشریح فعالیت‌های مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت از جمله امور اندیشکده‌ها، راه‌اندازی شبکه صاحب‌نظران، تقسیم کار ملی، تأسیس دبیرخانه حوزوی مرکز، تشکیل حلقه‌ها و کانون‌های تفکر ویژه جوانان، شورای تلفیق و هماهنگی، برگزاری کنفرانس‌های سالانه، برگزاری سلسله نشست‌های اندیشه‌ورزی، شناسایی و معرفی استعدادهای درخشان کشور و برگزاری جلسات تبادل نظر با مدیران ارشد کشور پرداختند.

ایشان همچنین ایجاد فضای گفتمانی پیرامون الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، انتشار خبرنامه، برگزاری کنگره پیشگامان پیشرفت، چاپ و انتشار کتب پیشرفت و تهیه اسناد پشتیبان مرکز را از دیگر فعالیت‌های مرکز در حوزه گفتمان‌سازی برشمردند.

دکتر زالی برگزاری کنفرانس‌های سالانه را مهم‌ترین فعالیت مرکز دانسته که با هدف توسعه تفکر، تحقیق و نظریه‌پردازی، مشارکت نخبگانی، هم‌افزایی علمی برگزار می شود. همچنین افزودند: جلسه امروز نیز که با حضور پزشکان عالی‌رتبه، صاحب‌نظران بخش سلامت و سایر علاقه‌مندان تشکیل شده، یکی از پیش‌نشست‌های چهارمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت محسوب می‌شود که با هدف زمینه‌سازی فکری و جلب مشارکت نخبگان حوزه سلامت در راستای اهداف کنفرانس اصلی برگزار می‌شود. در پایان دکتر زالی اساتید، صاحب‌نظران و دانشجویان حوزه سلامت را به ارائه مقاله و مشارکت در کنفرانس چهارم که در اردیبهشت 94 برگزار می‌شود، دعوت کرد.

در ادامه دکتر فریدون عزیزی، معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی ایران و رئیس پژوهشکده غدد درون‌ریز و متابولیسم، با بیان مفاهیم کلی علم و فناوری به تشریح چشم‌انداز مرجعیت علمی جمهوری اسلامی ایران در حوزه سلامت پرداخت و خاطر نشان کرد که ایران به خاطر برخوردار بودن از پژوهشگران و متخصصان برجسته در عرصه‌های بین‌المللی از قدرت علمی و ظرفیت‌های بی‌شماری برخوردار است که این ظرفیت‌ها باید در مسیر درست هدایت و رهبری شود تا علاوه بر کسب مرجعیت علمی در سطح بین المللی، بتواند از فرصت‌های پیش رو در جهت پیشرفت حوزه‌های مختلف علمی در سطح کشور نیز بهره‌مند شود.

سپس دکتر قناعتی رئیس گروه آینده‌نگری مرکز تحقیقات استراتژیک به ایراد سخنرانی با موضوع فناوری‌های نوین و مرجعیت علمی پرداختند. ایشان برخورداری از آخرین فناوری روز در زمینه پزشکی و استفاده صحیح از آن را در راستای بهبود امر سلامت در جامعه ضروری دانستند.

در ادامه، دکتر محسن بهرامی رئیس پژوهشکده مطالعات آینده و استاد دانشگاه صنعتی امیر کبیر سخنرانی خود را با موضوع ملاحظات آینده‌نگرانه برای دستیابی به مرجعیت علمی ایراد نمودند. ایشان بر لزوم تقویت مطالعات و تحقیقات بین رشته‌ای در کشور، همکاری پژوهشگران عرصه‌های مختلف از جمله علوم انسانی و جامعه‌شناسی، رشته‌های مهندسی، پزشکی و ... با هدف نوآوری و کسب مرجعیت علمی تاکید کردند. در پایان میزگردی با حضور همه اعضای نشست برگزار شد که شرکت‌کنندگان به طرح پرسش و پاسخ و تبادل نظر در خصوص مباحث مطرح شده در پیش‌نشست پرداختند.

گفتنی است که چهارمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در 30 و 31 اردیبهشت 1394 برگزار خواهد شد.

Back to top