جمعه, ۰۲ آذر ۱۴۰۳

به گزارش دفتر ارتباطات مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به نقل از ایسنا، محمدرضا باهنر در بیست و دومین نشست گفت‌وگوهای راهبردی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با بیان اینکه اگر بخواهیم به شکل عددی و کمی درباره رفاه صحبت کنیم شاید باید گفت در برخی موارد تا ده‌ها برابر رفاه ما پس از انقلاب افزایش یافته، گفت: با این حال همچنان مشکلاتی وجود دارد و البته باید این موضوع را هم مورد توجه قرار دهیم که چقدر به آنچه که از یک جامعه اسلامی انتظار می رفته است، رسیده ایم.

 این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه بی انصافی است اگر بگوییم سطح رفاه در سالهای بعد از انقلاب کم شده، گفت: در عین حال نارضایتی های هم در میان مردم وجود دارد که باید برطرف شود. اما ما در سال ۸۴ با فرمان رهبری سند چشم‌انداز بیست ساله را تعریف کردیم که طی آن قرار بود به رتبه اول در منطقه برسیم اما امروز دوبی از ما جلو زده است و متاسفانه باید گفت که روز به روز از آن دورتر شده ایم هرچند که در مواردی مثل انتشار مقالات پیشرفت هایی داشته ایم اما در مجموع معدل ما همین بوده است که اعلام شده است.

باهنر ادامه داد: تا دولت و مجلس با این ساختار هست و تا بخش خصوصی  به دنبال رانت و یارانه هست، اقتصاد مقاومتی در ایران فعلی قابل اجرا نیست.

 باهنر تاکید کرد: این مجلس  می‌خواهد نقشه راه را تنظیم کند تا اقتصاد مقاومتی و مواردی نظیر آن را تنظیم کند و با این وضع نمی شود. هر دوره مجلس هم شصت و پنج درصد افرادش عوض می شود و الان هم ادعا این است که قبلی‌ها هیچ کاری نکردند و من می خواهم این را بگویم که تنها کسی که در طول این سال‌ها حرمت سلف خود را نگه داشته است و قبولش داشته است، حضرت آقا بوده است که امام راحل را تمام و کمال قبول دارند و گرنه هر مسئول دیگری که آمده است، کار قبلی را تایید نمی‌کند و این ساختار نمی‌تواند مملکت را اداره کند.
باهنر  با تاکید بر ضرورت وجود نظام حزبی در مجلس، گفت: اینکه مجلس را از غرب و نظریه دموکراسی گرفتیم نیازمند تکمله است که این تکمله، تحزب است. ما نیازمند وجود احزاب در مجلس هستیم.

وی افزود: این سیستم و روش که یک ماه مانده به انتخابات افراد مطرح می شوند درست نیست، البته ممکن است در آمریکا و انگلیس یک «شومن» رای آورد اما آن شومن را یک حزب اداره می کند.

دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین اظهار کرد: ساختارهای ما دارای اشکال است از مجلس تا ریاست جمهوری و قوه قضاییه با مشکل روبه رو هستیم.

 باهنر با اشاره به مجلس گفت: نمایندگان مجلس اینقدر گرفتاری منطقه‌ای و شخصی دارند که وقت فکر کردن ندارند، مجلس باید حزبی باشد اما هنوز یک عده حزبی بودن را مذموم می شمارند.

او افزود:نماینده ای که به  مجلس راه می یابد باید یک تفکر قدرتمند پشت سرش باشد. کمیسیون امنیت ملی و برنامه و بودجه  آموزش نمی تواند به یکباره جوابگو باشد لذا هیچ یک از اعضای مجلس پیشین در آن نیستند و باید همه چیز را از ابتدا شروع کند و این ایراد از ساختارها است.


باهنر ادامه داد: یکی از کشورهای اروپایی کل کارکنان وزارت آموزش و پرورشش دوهزار نفر است اما زبده‌ترین و مسلط‌ترین آدم‌ها آن را مدیریت می‌کنند اما ما یک میلیون و دویست هزار نفر کارمند آموزش و پرورش داریم که هر وزیری که انتخاب می شود به این فکر می کند که آخر ماه چطور حقوق این حجم از کارکنان را پرداخت کند و بنابراین کمتر دیده‌ام که یک وزیر آموزش و پرورش بتواند فکر کند و برنامه‌ای برای اداره وزارت خانه خود بریزد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه رویکردهای ما در نظام آموزش عالی باید تقویت شود، گفت: اگر برخی ساختارها اصلاح نشود نسبت به آینده مردم سالاری دینی در کشور نگرانم. ما که نمی خواهیم نظام جمهوری اسلامی تک حزبی شود که اگر چنین شود دیگر اسمش نظام جمهوری اسلامی نیست. پس اگر قرار است جمهوری اسلامی با رای مردم حکومت کند باید افکار عمومی را مهندسی و مدیریت کند.

وی در پایان با بیان اینکه درباره اصلاح بخش‌هایی از قانون اساسی، تقریباً یک وفاق عمومی وجود دارد، گفت: البته در این زمینه پیشنهادهایی زیادی وجود دارد که اگر در سه چهار موضوعی که واقعا مشکل ساختاری درست در کشور کرده است، مخلوط شود؛ ان‌شاءالله خیلی فاصله‌ای با این کار نداریم و طبق اصل ۱۷۶ قانون اساسی می‌توان اصلاحاتی را ایجاد کرد که به نظرم حداقل در دو سه موضوع قانون اساسی باید تجدید نظر شود.

Back to top