آقای دکتر علی اکبر موسوی موحدی عضو اندیشکده علم و استاد ممتاز دانشگاه تهران به عنوان رئیس علمی نشست طی سخنانی اظهار داشت: امروز علم فقط یک موضوع مدرسه و دانشگاه نیست بلکه یک جایگاه بلند اجتماعی است که بدون آن کشورها اداره نمیشوند و کیفیت زندگی بدون علم، کاهش مییابد.
زندگی خوب و با کیفیت نیاز به دانایی و دانش خودی و اجتماعی و سبک زندگی مطلوب دارد. وی اضافه کرد: امروز موضوع سبک زندگی تعدیلکننده عوامل اپی ژنتیکی، فناوریهای تهاجمی، نا همواریها و ناسازگاریهای محیطی و بیماریهای صنعتی است. اپی ژنتیک یک قلمرو نوظهور از تحقیقات علمی است که نشان میدهد چگونه تأثیرات محیطی در واقع بر بیان ژنها تأثیر میگذارد. اداره سبک زندگی فردی و اجتماعی نیاز به آگاهیهای عمومی و تازههای علمی و نوآوری دارد.
استاد ممتاز دانشگاه تهران با اشاره به اینکه ؛ یکی از مهمترین دستاوردهای علوم، سبک زندگی، تعدیل استرس و ایجاد آرامش برای انسان است. گفت: درحال حاضر کشور به تعیین سیاستهای علمی و سبک زندگی برای سلامت و پیشرفت نیاز دارد. امروز سلامت به بخشهای سلامت جسمانی، سلامت روحی روانی، سلامت اجتماعی، سلامت معنوی تقسیم شده که هر کدام با هم پیوسته هستند. اما ریشه اصلی سلامت در تعادل فطرت انسان و طبیعت نهفته است که آرامش را به ارمغان میآورد.
وی افزود: انسان باید خود را بیشتر بشناسد و طبیعت را بهتر درک کند، چرا که فطرت و طبیعت از یک سنخ میباشند، مطمئناً به تعادل زندگی و سلامت و آرامش نزدیکتر میشود.
وی در پایان ضمن تشکر از حضور فعال اندیشمندان حاضر اظهار امیدواری کرد، در این نشست نیمروزه سخنوران و برنامهریزان بتوانند مدل علمی و کارآمدی را تدوین نمایند، تا مورد بهرهبرداری ملی و جهانی شود.